21:04   BU BİR OROSPU EVLADI   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
BAŞKAN BOZDOĞAN CEZAYI KESTİ!


 

Tarih : 19 Kasım 2020 Perşembe 23:30

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, başkan yardımcısı Ünzile Kuru istifası sonrası sosyal medya hesabında kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Başkan Bozdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

'' KAMUOYUNA

Tarsus Belediyesi bünyesinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Ünzile Kuru’nun 19.11.2020 Tarihinde kurumumuza sunduğu istifa dilekçesi kabul edilmiştir.

 

Sayın Kuru, dün tertiplenen Belediye Başkan Yardımcıları toplantımıza da katılım sağlamamış, bu sabah da kendisine tebliğ edilen; Belediye Başkan Yardımcılarımız Sn. Ali Dinsever ve Sn. Ali Erhan Okyay’ın hazır bulunduğu; kendisinden ‘’çeşitli sebeplerle’’ istifasının isteneceği toplantı davetine icabet etmeyerek, istifasını bizzat kurumumuza iletmiştir.

Sayın Kuru’ya, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederken, yapamadığı ve tamamlayamadığı projelerin de en kısa sürede tamamlanacağının sözünü bizzat, siz hemşehrilerimizle paylaşmak isterim…

Sevgili dostlarım,

Biat Kültürü’nü, daha henüz Tarsus Belediye Başkanlığı’na aday bile değilken zaman zaman sizlerle, seçimleri kazandıktan sonra da zaman zaman mecliste tüm hemşehrilerimizle paylaştım. Biat kültürünün kaçınılmaz sonucu; biat ettiğiniz kişi/kişiler ya da öğreti veya adına ‘’ilke’’ dediğiniz; sizi meş’um sona hazırlayan tabloda mevcuttur:

‘’Gel’’ derler gelirsiniz, ‘’git’’ derler gidersiniz, ‘’söyle’’ derler’’ söyler; ‘’sus’’ derler susarsınız. Sonucunda, sizi bir ‘’kukla’’ olmaktan öteye taşıyamayacak söylemleriniz, siyasetin özgür birey yerine kişileri tek tipleştirdiği; örgütçülüğü bilmeyen insanların bir örgüt yapısını nasıl tekelleştirdiğinin acı örnekleri olarak tarihteki yerinizi alırsınız.

Biat Kültürü’ne dün olduğu gibi bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız. Açtığımız tesislerde çocuklarımıza bilimin, sanatın, edebiyatın; düşünme yetisinin kişiyi ‘’birey’’ yapan temel yapıtaşı olduğunu anlatmakta, onlara geleceklerini planlama yolunda tüm olanaklarımızı Tarsus Belediyesi için seferber ediyoruz.

Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın zincirlerle bağlanmamaları; zincirleri olanların koparıp atmaları için 24 saat çalışıyoruz. Onlara güzel bir şehir bırakabilmek için doğanın dokusunu bozmuyor, şehri baştan sona fidanlarla, tohumlarla süslüyoruz…

Bunların neredeyse tamamını, özgürce karar alabilen, talimatla-emirle hareket etmeyen; şikayet etmeyi ahlaki bir zafiyet olarak gören; biat etmeyi reddeden pırıl pırıl insanlara ‘’özgür bir şehir ve özgür bir yaşam biçimi’’ sunma adına yapıyoruz.

Dolayısıyla kimse bize ‘’gel’’ diyemez, ‘’git’’ diyemez, ‘’söyle’’ deyince konuşmayız;’’ ‘’sus’’ dediklerinde ise susturamazlar!

Unutmayın; Eğer siz, kendi ellerinizle vermedikçe; kimse kendinize olan saygınızı elinizden alamayacaktır…

Saygıyla Selamlarım''






Paylaş :
 
Etiketler :  istifa, ünzikekuru, tarsus,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA