21:04   BU BİR OROSPU EVLADI   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
MERSİN’İ TANITMAK İÇİN 150 KAREKOD


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mersin’in tarihi ve turistik yerleri ile birlikte kentle özdeşleşen kavram ve değerlerini, dijital platform olan MET-APP Projesi ile tanıtacaklarını söyledi.

 

Tarih : 2 Aralık 2020 Çarşamba 12:48

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (METAB) meclis toplantısı, Birlik Başkanı ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Kentin dijital platforma taşındığı “Met-APP ile gez, gör, eğlen ve kazan” sloganıyla hazırlanan proje hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Yılmaz, bu proje ile medeniyetlere ev sahipliği yapmış Mersin’in; tarih ve kültürünü koruyarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

Projeyi hazırlarken Mersin’de 130 tane tarihi yer ve kavram ile 20 tane ortak değer belirlediklerinin altını çizen Başkan Yılmaz; “Attığımız her adım ve yaptığımız her işte bir ihtiyacın giderilmesini istiyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz; “Pandemi süreci olmasaydı 2021 yılının ilk yarısında Met-APP projemizin lansmanını yapacaktık. Bu projenin hazırlanma aşamasında 13 ilçemize yazı göndererek, kentimizdeki tarihi ve turistik yerlerimizin belediyelerimizden listelerini istedik. 130 tane tarihi yer ve kavram belirledik. Bunun 20 tanesi, kerebiç, tantuni ve cezerye gibi ortak değerlerimiz. 150 noktamız ve 150 tane kare kodumuz var. Bu projenin benzeri de yok ve bu açıdan ilk proje olacak. Mersin’i ulusal ve uluslararası alanda tanıtacak bir proje. Son derece yüksek ilgi göreceğini ve Mersin’in tanıtımına ciddi katkı bulunacağını düşünüyoruz. Projenin ana bileşenlerini oluşturduk” dedi.

“Mersin’de Kare Kodları Okutup Puan Toplayacaklar”

Projeyi hayata geçirdikten sonra vatandaşların, Met-APP uygulamasını telefonlarına indirerek Mersin’i gezerken ödüller de kazanacaklarına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Gidip, gezilen yerlere göre puanlama yapacağız. Met-APP uygulamasını indirenler, tarihi ve turistik mekanlardaki kare kodlarını okutarak, tanıtım filmlerini izleyip ve uygulamadaki bilgi yarışmalarına katılarak puan toplayabilecekler. Haftanın, ayın ve sezonun birincisi gibi değişik ödüllerimiz de var. Kentimizdeki otellerimizi de bu sürecin içine dahil etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.






Paylaş :
 
Etiketler :  toroslar, karekod, 150, atsızafşın,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA