21:04   BU BİR OROSPU EVLADI   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
MERSİN’DE KORONADAN ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR: BELEDİYE: 759 DEFİN YAPTIK


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şu ana kadar koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden 759 kişinin defin işlemlerini yaptıklarını söyledi. Seçer, “Bu önemlidir, bu dikkat edilmesi gereken bir durumdur” dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2020 Cuma 12:20

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Olay TV ekranlarında yayınlanan ve Seçil Özer Yakınbaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Siyaset Günlüğü’ programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Seçer programda, pandeminin ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden itibaren hayata geçirdikleri hizmetleri anlatarak, “Sadece Türkiye için, Mersin için değil, dünya için zor günler. Ama vatandaşlarımızın direkt ulaşabileceği, en yakın, devletin en değerli, önemli, iyi organize olmuş, her açıdan yerelde önemli imkanlara sahip olan bir kurumu olan belediyeler bu süreçte vatandaşların aslında bir anlamda annesi, babası, kardeşi, başvuracağı en önemli kurum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde büyük bir özveri ile çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Seçer, “Son günlerde Mersin’de çok vaka sayısı arttı. Ölümlü vaka sayısı arttı. Bunu da göz önünde bulundurursanız, özellikle çalışanlarımızın hangi koşullar altında vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalıştığını daha iyi gözlemleyebilirsiniz” dedi.

Mart, Nisan, Mayıs aylarında Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde en az vaka sayısının görüldüğü yerin Mersin olduğunu hatırlatan Seçer, “Temmuz ayından sonra Ağustos, Eylül ayında pik yapıyor, yine Ekim ayı da Kasım ayı da yoğun. Örneğin bugün kentimizde 19 defin vardı. Dün 29 defin vardı. Yani ölümlü vakalar bunlar. Mart, Nisan, Mayıs ayında Mersin’de ölümlü vaka sayısı 22 idi. Şu gün geldiğimiz noktada, burada vefat edip diğer kentlere gönderdiklerimiz de bunun içerisinde. Burada 665, diğer illere gönderdiğimiz 94 ölümlü vaka sayısıyla defin yaptığımız vaka sayısı 759’a çıktı. Bu önemlidir, bu dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Bu aslında bir anlamda vatandaşlarımızı da uyarma açısından önemlidir. Yani bu rakamları gizleyip, saklayıp ya da sümenaltı yaparak kimseye bir fayda getireceğimizi düşünmüyorum. Mutlaka bu tablonun farkında olup vatandaşlarımızın da bugünlerde çok dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.






Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA