14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”   17:37   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ’NDEN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE DESTEK  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE, RED ALAN TEKLİFLER TEKRAR GÜNDEME GELDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vahap Seçer önderliğinde olağanüstü toplanarak borçlanma, Mahalli İdareler ve İşverenleri Sendikası üyeliğinin iptali ve Mersin Barosu ile işbirliği tekliflerine ilişkin kararları tekrar masaya yatırdı. Yapılan oylamalarda daha önce red kararı alınan konular oy çoğunluğuyla yeniden reddedildi.

 

Tarih : 21 Aralık 2020 Pazartesi 13:26

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk olarak daha önce de tartışılan kadın ve çocuk hakları ile ilgili yapılması düşünülen Belediye-Baro işbirliği oylamaya sunuldu.  Konuyla ilgili CHP adına Grup Sözcüsü Selahattin Arslan söz alarak; “Çocuk ve kadın haklarının savunulmasında en küçük bir eksiklik yaşanmasını, hata işlenmesini hiç kimse içine sindirmez” diyerek meclisin hassasiyet göstereceğine inandığını söyledi. Oylama yapılırken merkezi siyasetin etkisinde kalınmış olabileceğini sorgulayan Arslan, Mersinlilerin haklarını savunurken ne kadar çok kurumla işbirliği yapılırsa o kadar çok topluma karşı meclis olarak sorumluluklarını yerine getirmiş olacaklarını vurgulayarak  “Mersin Barosu avukatları ile istismara uğrayan çocuk ve kadınları daha çok güvence altına almanın topluma verilecek son derece olumlu bir hizmet olduğu kanaatindeyim. Bunun olumsuz bir yönünün olabileceğini aklıma bile getirmiyorum. Bir eleştiri olacağına inanmıyorum ama eksiklik varsa tamamlayayım. Öneriler olabilir, daha güçlendirici kararlar çıkabilir. Ama mevcut şekliyle bu konuya katkı vermelerinin toplumsal bir görev olduğu kanaatindeyim” dedi.

 

Meclis’te red oyu kullanan üyelerin gerekçelerinin anlatılmasının istendiği toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Bedri Dursun, insanların mağdur olduğu zaman birilerinin yardıma gitmeye çekindiği bir ortamda baronun gönüllü olarak bu işe girmesi önemli olduğunu söylerken  CHP’li Meclis Üyesi Zekeriya Özgür ise red oyu kullanacak olan üyelerin gerekçelerini duymak istediğini ifade etti.

 

Konuyla ilgili olarak Başkan Vahap Seçer önceki dönemde baro ile protokol yapıldığını hatırlatarak “Bu Meclis baro ile protokol yapma yetkisini bir önceki dönemin belediye başkanına verdi. O günden bugüne ne değişti? Belediye başkanı değişti. MHP’li bir belediye başkanı, bugün CHP’li milletvekili olan o dönem ki bir baro başkanı böyle bir protokol yapabiliyor ama bugün CHP’li bir belediye başkanı, yeni seçilmiş bir baro başkanı ile meclis aynı meclis, ama reddediliyor. Bize karşı anlayışın Türkiye’deki siyasal bakış açısı, baroya bakış, bir şeyler değişmiş. Keşke olumlu yönde değişseydi. Belediyeler, kurumlar, meslek odaları, sendikalar, STK’lara dair tüm unsurlar, siyasal partiler işbirliği içinde Türkiye’nin sorunlarını çözmeye gayret edebilmelerini arzu ederdim.” Şeklinde konuştu.

 

BAROYU SİYASALLAŞTIRMA TEPKİSİ

Bunun üzerine  söz alan Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da, “Kadın ve çocuk son zamanlarda hiç bu kadar çok siyasete alet edilmemişti. Herkesin çocuğu, kardeşi var. Burada meselenin kadın ve çocuk olmadığı aslında çok açık. O günden bu güne ne değişti? Sayın başkan ve baro başkanı değişti. Sayın Büyükşehir belediye başkanımız konu kadın ve çocuk, bu konuda faaliyetler yapılıyor. Toroslar’da danışma merkezimize yüzlerce kadın başvurdu. Tüm belediyeler hizmetler veriyorlar. Belediyeler dışında pek çok kurum ve kuruluş destek veriyor. Ve biz bu çalışmalarımızda gönüllü olarak baro üyesi arkadaşlarımızdan destek alıyoruz.

Burada sorun şu; geçen mecliste söylemek istemedim, kişiselleştirmek istemedim ama burada mesele; hakim kanaat; hali hazırdaki baro başkanın marjinal ve baroyu siyasallaştıran bir tutum içinde olduğu. Bunun için araştırmaya gerek yok. Sosyal medyadaki paylaşımlarından ortaya çıkar. Cumhur İttifakı bu konuda bu nedenle soğuk. Yoksa kadın ve çocuklarımıza ilişkin her türlü konuda yine beraberiz, beraber olacağız.” dedi.

Baro işbirliği ile ilgili tartışmaların olduğu toplantıda üye salt çoğunluğu ile teklif tekrar reddedildi.

 

SENDİKA ÜYELİĞİ MAHKEMEYE TAŞINACAK

 

Meclis’te tartışılan konulardan biri de daha önce reddedilen Mahalli İdareler ve İşverenleri Sendikası (MİS) üyeliğinin iptali konusuydu. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz sendikadan yararlanmayan belediyeyi kamu zararı yaratmakla eleştirerek, bu kararın Meclise ait olduğunu vurgularken, Başkan Vahap Seçer ise istediği sendikayla çalışma hakkının kendisinde olduğunu savundu. Sendika üyeliğinin mahkemeye taşınacağının sinyallerini veren Seçer,  “Meclis istediği gibi karar veremez, kanunlar çerçevesinde karar verir. Başkan hukuka aykırı olduğunu gördüğü konuları tekrar meclise getirebilir, kararı veto edebilir. Ben bu tartışmaya girmek istemiyorum. Mahkeme bu kararı verecek” dedi.

 

BORÇLANMA YETKİSİ YİNE REDDEDİLDİ

 

Başkan Vahap Seçer’in geçtiğimiz aylarda meclis gündemine getirdiği, ancak Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedilen 250 milyon liralık borçlanma yetkisinin Başkan Seçer’e verilmesine ilişkin teklif Meclis’te yeniden ele alındı. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 250 milyon liralık borçlanma yetkisini 2020 bütçesi kararnamesinde zaten kabul ettiğini vurgulayan Seçer daha önceki değerlendirmelerde borçlanma talebinin neden olduğunu, hangi konularda paraya ihtiyaç duyulduğunu, geçmiş dönemlere ait yapılan harcamaların, ödemelerin, mali tablonun ne olduğunu detaylı bir şekilde anlattıklarını hatırlattı. Oylamaya sunulan teklif yeniden reddedildi.






Paylaş :
 
Etiketler :  meclis, red, gündem, teklif,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA