21:04   BU BİR OROSPU EVLADI   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
MERSİN’DE KADIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ MERVE SAĞ, AKŞAM SANATLA UĞRAŞIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesinin kadın otobüs şoförü Merve Sağ gün boyu direksiyon sallarken, akşamları da eğitimini aldığı sanat faaliyetlerine devam ediyor. Kadın sürücü, yaptığı Atatürk büstünü çalıştığı birime kazandırdı.

 

Tarih : 14 Mart 2021 Pazar 14:06

Girdiği sınavı kazanarak otobüs şoförü olarak göreve başlayan Merve Sağ, görevdeki birinci yılını geride bıraktı. Sağ, bir yıl boyunca trafik yoğunluğuna, zorlu yollara ve toplum baskısına aldırmadan görevini başarıyla sürdürdü. Kendisine ‘Olmaz, yapamazsın’ diyenlere inat çocukluk hayalinden vazgeçmeyen Sağ, kadınların da otobüs kullanabileceğini herkese gösterdi. Merve Sağ, “Küçük yaşlardan beri otobüs kullanmak hayalimdi, sonunda gerçekleştirebildiğim için mutluyum. Bütün kadınlar gibi ben de tepki aldım. ‘Yapamazsın’, ‘otobüs çok büyük’, ‘kaza olur’, ‘beceremezsin’ gibi bir sürü tepki aldım ama yapabildiğimi gösterdiğimi düşünüyorum. Bu yüzden de çok mutluyum. Kadının gücünü herkese göstermiş olduk. Sabah erken kalktığımızda da, akşam da, gün içerisinde de kentin yolları bize emanet. Yolcularımız bize emanet. Yeri geliyor onların ablaları, anneleri, teyzeleri oluyoruz. Kadınlar olarak biz de bu yollardayız" dedi.

ÜNİVERSİTEDE RESİM ÖĞRETMENLİĞİ OKUDU

18 yaşından bu yana araç kullandığını söyleyen Sağ, üniversite öğrenimini Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği Heykel Anasanat Dalı'nda tamamladı. Resim ve heykelle arasındaki bağı hiç koparmayan Sağ, arkadaşı Yusuf Ziyahan Marangoz’un atölyesinde bir Atatürk büstü yaptı. Sağ'ın yaptığı büst, belediyenin toplu taşıma araç yerleşkesindeki birimin önüne yerleştirildi. Merve Sağ, iş dışındaki zamanının önemli bir  kısmını arkadaşının atölyesinde geçirdiğini belirterek, “İkimiz de güzel sanatlar fakültesi mezunu olduğumuz için çalışmalarımızı burada sürdürüyoruz. En azından hobi amaçlı da olsa bunu devam ettiriyor olmak çok keyifli. İşimi severek yapıyorum, keyifle araç kullanıyorum. Daha sonrasında kalan süremi genellikle burada geçiriyorum” ifadelerini kullandı.

ŞOFÖR ARKADAŞLARI DA SAĞ’A DESTEK VERDİ

Merve Sağ, yaptığı Atatürk büstünü çalıştığı birimin girişine özenle yerleştirdi. İşini de, sanatını da severek icra ettiğini vurgulayan Sağ, “Bir senedir görevimi en iyi şekilde icra etmeye çalışıyorum. Kadın istedikten sonra her şeyi yapabilir. Hem otobüsü sürüyorum hem de heykel çalışmamı yapabiliyorum” dedi. 

  Sağ, büstün yapılış aşamasından birime yerleştirilme aşamasına kadar çalışma arkadaşlarının da büyük desteğiyle  karşılaştığını sözlerine ekleyerek, “Atatürk zaten her zaman kalbimizde. Şoför ağabeylerimiz, ablalarımız da sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Kaideyi beraber hazırladık. Sadece Atatürk büstünü ben tasarlamış oldum. Ama güzel bir sonuç ortaya çıktı” şeklinde konuştu. 






Paylaş :
 
Etiketler :  kadın otobüs, şoför, merve sağ, sanat, heykel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA