14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”   17:37   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ’NDEN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE DESTEK  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YAŞ ALMIŞLARA ‘EL SANATLARI ATÖLYESİ’


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yaşlı Destek Birimi’nin 400’den fazla üyesi, haftanın 2 günü ‘El Sanatları Atölyesi’ne katılıyor. Büyükşehir’in bir ‘manevi evlat’ gibi düzenli olarak arayıp sorduğu yaş almış vatandaşlar, evden çıkıp sosyalleşmenin mutluluğunu yaşıyor. Ergoterapi hizmetiyle yeteneklerini ve hayallerini sanata dönüştüren 65 yaş ve üstü vatandaşların ortaya çıkardığı ürünler, çeşitli sergilerde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

 

Tarih : 23 Şubat 2022 Çarşamba 12:01

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Yaşlı Destek Birimi’nin 400’ü aşkın yaş almış üyesi, ‘manevi evlat’ olarak gördükleri Büyükşehir personeli tarafından düzenli olarak aranıyor. Her türlü ihtiyaçlarına koşulan yaş almış vatandaşlar, haftanın 2 günü ise ‘El Sanatları Atölyesi’nde kaliteli vakit geçiriyor. Ergoterapi hizmetiyle yaş almışlar birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor.

‘MANEVİ EVLAT’ BÜYÜKŞEHİR HER ALANDA YANLARINDA

Genellikle evde vakit geçiren yaş almış vatandaşlar, sohbet edecek birisine ihtiyaç duyduklarında Büyükşehir’i arıyor. Çoğu zaman da Büyükşehir tarafından aranan yaş almış vatandaşlar, hatırlanmanın ve değer görmenin mutluluğunu yaşıyor. Evde kırılan musluğundan patlayan ampulüne kadar her türlü sorununa Büyükşehir’in yetiştiği yaş almışlar, her Salı ve Perşembe günü ise Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki atölyede ‘El Sanatları Atölyesi’ne katılıyor. Yeteneklerini ve hayallerini sanata dönüştüren 65 yaş ve üstü vatandaşların ortaya çıkardığı ürünler daha sonra çeşitli sergilerde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

“10’AR KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE 2’ŞER SAATLİK EĞİTİMLER VERİYORUZ”

Büyükşehir’in Yaşlı Destek Birimi’nde görevli Gerontolog Cihan Tanrıverdi, yaş almış vatandaşların katıldığı ‘El Sanatları Atölyesi’yle ilgili bilgi vererek; “El Sanatları Atölyemizde 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza El Sanatları Kursu başlattık. Güzelliklerin tamamı sanat sayesinde ortaya çıkar. Bizler de 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın hem sosyal hayata karışmaları hem de el becerilerini geliştirmeleri açısından bir El Sanatları Kursu açmak istedik. 10’ar kişilik gruplar halinde 2’şer saatlik eğitimler veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“BURADA ALÇILARI DOLDURUP TABAKLAR, KASELER, ÇİÇEK VAZOLARI YAPIYORUZ”

Kursa katılan 73 yaşındaki Sultan Özbek, sosyalleşme imkanı bulduklarını belirterek; “‘Selamünaleyküm’ dedim, buraya geldim. Atatürk babanın fotoğrafını gördüm, daha çok sevindim. Şimdi el işi yapıyoruz. Konu komşu toplandık Şahin Tepesi’nden, geldik işte. Ben evde el işi yapıyorum, dışarıya satıyorum. Fakire fukaraya yardımcı oluyorum. Burada alçıları doldurup tabaklar, kâseler, çiçek vazoları yapıyoruz” dedi.

77 yaşındaki Ahmet Uzun da farklı bir ortam olduğunu vurgulayarak, “Ortamımız güzel, şimdi biliyorsunuz ki biz evlerde pinekleyip duruyoruz. Şimdi bir ortama giriyoruz, deşarj oluyoruz.  Bu yaşa gelmiş bu eseri çıkartıyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

“BURAYA İLK KEZ GELDİM, KENDİMİ DAHA MUTLU HİSSETTİM”

65 yaşındaki Sümran Öntürk, Türk Sanat Müziği Musiki Cemiyeti’nde çalışma yaparken Büyükşehir’in Yaşlı Destek Birimi’yle tanıştığını belirterek, “Geldiler, formlarımızı doldurduk. ‘Haftada bir gün bir etkinliğimiz var, katılmak ister misiniz’ dediler. Çok mutlu olduk. Zaten biz Vahap Başkanımızı oraya koyduk ki bizi de görsün. Gördü, hem de çok güzel gördü gerçekten. Yani sadece etkinlik için değil; yemek, sağlık her bakımdan gördü. Kendisine bu anlamda çok teşekkür ediyoruz” dedi.

62 yaşındaki Fatoş Kılıç da kursa katılanlar arasında yer aldı. Alçıdan farklı ürünler elde ettiklerini söyleyen Kılıç, “Buraya ilk kez geldim, kendimi daha mutlu hissettim. Evden aşağı inmek bile istemiyordum ama buraya geldim, daha mutluyum. İnsanlarla görüşmek, konuşmak daha güzel” sözlerini kullandı.






Paylaş :
 
Etiketler :  yetenek, yaşalmışkişi, elsanatları

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA