14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”   17:37   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ’NDEN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE DESTEK  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR’İN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA SANAT DOLU 8 MART ETKİNLİĞİ


Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampı, “8 Mart Sanat Kampı”na ev sahipliği yapıyor. 40 kadın ressamın 3 gün boyunca misafir edildiği program sonunda, kadın ağırlıklı temaların işlendiği tüm eserler 8 Mart’ta düzenlenecek sergide vatandaşların beğenisine sunulacak.

 

Tarih : 6 Mart 2022 Pazar 12:06

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği birçok etkinlikte hayatın her alanında var olan kadınları bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı, “8 Mart Sanat Kampı”na ev sahipliği yapıyor.

SANAT KAMPI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLUYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Plastik Sanatlar Komisyonu’nun, 8 Mart dolayısıyla düzenlediği ve kendi malzemelerini getiren tüm sanatçıların katılabildiği etkinlik renkli görüntülere sahne oluyor. Erkek ressamların da katılım sağlayabildiği programda, tuvaller üzerine 80 eser çiziliyor. Tarsus, Mersin, Adana ve Kayseri’den 40 kadın ressamın 3 gün boyunca kampta misafir edileceği programa günübirlik katılmak da mümkün.

KAMPIN ZİYARETÇİLERİ ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Tarsus Gençlik Kampı’nı hafta sonu için ziyaret eden aileler ve çocukları da Sanat Kampı’na yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar, sanatçılarla birlikte resim yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Kadın ağırlıklı temaların işlendiği tüm eserler, 8 Mart’ta yine Gençlik Kampı’nda düzenlenecek sergide vatandaşların beğenisine sunulacak. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne teslim edilecek eserler, daha sonra diğer ilçelerde sergilenecek. Yağlıboya ağırlıklı olarak gerçekleştirilen çizimlerde ressamlar özgün içeriklerini doğal ortamda tuvale dökmenin mutluluğunu yaşıyor.

“RESİM YAPMAK BENİ MUTLU EDİYOR”

15 yıldır resim yaptığını ve etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Zehra Carus, şöyle devam etti:

“Bu organizasyonda sanatla hayatımızı güzelleştirmek istedik. 40 ressam 3 gün burada yatılı olarak kamp yapacaklar. Bu kampın neticesinde çıkan resimler, 8 Mart’ta Gençlik Kampı’nda sergilenecek.  O gün canlı müziğimiz de olacak. Tüm Tarsusluları, Mersinlileri, herkesi bekleriz. Bize bu olanağı sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey’e çok teşekkür ederiz. Burada olmaktan mutluyum, resim yapmak beni mutlu ediyor. Tüm arkadaşlarım da mutlu, ortam çok güzel” diye konuştu.

Ressamlardan Ahmet Bağ, uzun yıllardan bu yana resim yaptığını ifade ederek, “Tarsus’a Değer Katanlar Grubu olarak da Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik hazırlandı. Biz de bu etkinliğe ‘Cumali Balcı-Ahmet Bağ Atölyesi’ olarak iştirak ettik” dedi.






Paylaş :
 
Etiketler :  8mart, kadınlargünü, etkinlik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA