14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”   17:37   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ’NDEN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE DESTEK  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, SİLİFKELİ ÇOCUKLARI GÖLGE OYUNUYLA BULUŞTURDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarım işçisi ailelerin çocuklarını Gazi Çiftliği’nde “Karagöz Hayal Oyunu”yla buluşturdu. Karagöz ve Hacivat’ı daha önce duyduklarını belirten çocuklar, hayatlarında ilk kez bir gölge oyunu seyretmenin mutluluğunu yaşadı.

 

Tarih : 8 Mayıs 2022 Pazar 12:05

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, “Atlı Karınca” adlı Karagöz Hayal Oyunu’nu Gazi Çiftliği’nde çocuklarla buluşturdu. Hayali Tevfik Dinç’in gösterisini yaptığı oyunu minikler şaşkın ve heyecan dolu bakışlarla seyretti.

ÇOCUKLAR GÖSTERİM ÖNCESİ ÇİFTLİK’İN BAHÇESİNDE OYUNLAR OYNADI

Silifke’de Gazi Çiftliği’nin bulunduğu bölgede yer alan tarlalarda çalışan tarım işçilerinin çocukları Gazi Çiftliği’nde bir araya geldi. Tarım işçisi babalar, sera işlerine ara verip traktör ve motorlarının römorklarında getirdikleri çocuklarını Gazi Çiftliği’ne bıraktı. Annelerin bir kısmı da çocuklarına eşlik ederek, Gazi Çiftliği’ndeki etkinlikte yer aldı. Gösterim öncesi Gazi Çiftliği’nin bahçesinde bir arada oyunlar oynayan çocuklar, ardından Hayali Tevfik Dinç’in gösterimini yaptığı eğlenceli oyunu izlemek için salondaki yerlerini aldı.

“İLK DEFA BU BÖLGEDE BÖYLE BİR ŞEY OLUYOR”

Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur Dönüm, gerçekleştirdikleri etkinliğin önemine değinerek, “Bölgemizdeki tarım işçisi ailelerin çocuklarının hepsini davet ettik. Bugün bütün çocuklarımız çok heyecanlı. Biz de çok heyecanlı ve mutluyuz. İlk defa bu bölgede böyle bir şey oluyor. Annelerle gelmeye başlamışlardı bir yıldır ama bugün gördüğümüz; babalar da artık çocuklarını getirmeye başladı. Tarım işçisi babaların sera işini bırakıp çocuklarını buraya getirmesi gerçekten anlatılmaz bir mutluluk” dedi.

“İLK DEFA İZLİYORUZ”

Çocuklar, gölge oyununu ilk kez izlediklerini söyledi. 10 yaşındaki Minira Damla Okur, “Biliyordum ama izlememiştim. Daha yeni izliyorum. Çok iyi yapmışlar. İlk defa izliyoruz” derken, 11 yaşındaki Gökçe Göküş de “Burası çok güzel bir yer. Ödevlerimizi yapabiliyoruz. Kitap okuyoruz. Etkinlikler yapıyoruz. Bugün Hacivat ve Karagöz’ün atlı karıncada olan bir anını bize oynatıyorlar. Burada olması çok güzel” diye konuştu.

8 yaşındaki Dilanur Erdem, yaşadığı heyecanı “Duymuştum da izlememiştim. Çok merak etmiştim. Çok iyi hissediyorum kendimi. Heyecan verici, ilk defa görüyorum” ifadeleriyle anlatırken, 12 yaşındaki Refah El Abdullah ise “Ben onları kitapta okuyorum, hikayelerde görüyorum. Televizyonda falan izledim. Hiç görmemiştim onları. Çok heyecanlıyım şu an onları izlediğim için. Çok kalabalık bir ortam. Herkesle tanışıyorum. Burada da bazı arkadaşlarım var, onlarla çok eğleniyorum” dedi.






Paylaş :
 
Etiketler :  karagözvehacivat, öğrenci, çocuk, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA