14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”   17:37   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ’NDEN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE DESTEK  
 
 
 
 
TARSUS BELEDİYESİ DESTEK VERDİ, BEYAZ ALTIN’IN HASADI YAPILDI


Tarsus Belediyesi tarafından çiftçiye desteklemek amacıyla üreticilere tohumlarının verildiği Çukurova’nın “Beyaz Altın’ı”, meyvelerini verdi. Tarsus Belediyesi ve Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü ile yapılan protokol kapsamında Nisan ayında Ballıca Mahallesi’nde 10 dekarlık alana ekilen yerli pamuk tohumlarının hasadı gerçekleştirildi. Çiftçi Ali Özer, ithal tohuma kıyasla ekilen tohumlardan daha fazla verim aldıklarını belirtti.

 

Tarih : 11 Ekim 2022 Salı 11:49

Ata mirası olan yerli tohumların yaygınlaştırmasını sağlamak amacıyla üreticiye ihtiyaç duyduğu tohumları temin eden Tarsus Belediyesi Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çiftçiye desteğini sürdürüyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan toplamda 10 dekarlık deneme alanına ekilen pamuk çeşitlerinden alınan verim, çiftçilerin yüzünü güldürdü.

YERLİ TOHUMLA 550 İLE 620 KİLOGRAM ARASI VERİM SAĞLANDI

Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisleri kontrolünde tarla hazırlığından, ekime, ilaçlamasından, sulamasına ve tüm gübreleme işlemine kadar çiftçilere her türlü destek verildi. 2 adet yerli çeşit pamuk tohumu olan May455 ve C92 pamuk çeşitleri ithal tohumlar kadar verim rekoltesinin olduğu hasat sonrasında gözlemlendi. Ortalama dekar başına 550 ile 620 kilogram arası toprağın yapısına göre verim alındı. Çiftçiler, Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’ın yerli tohuma ve çiftçiye verdiği destekten son derece memnun olduklarını dile getirerek, desteklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

“İTHAL TOHUMLA KIYASLA DAHA FAZLA DAYANIKLILIK SAĞLADI”

Yerli tohuma verilen destekten dolayı memnuniyetini dile getiren çiftçi Ali Özer “Ziraat mühendislerimizle teknik bir çalışma sonucunda ithal tohumla yerli tohum arasında kıyaslama yapmış bulunmaktayız. İthal tohumla kıyasla daha fazla dayanıklılık sağlandı. 350 kilogram arası verim aldığımız arazimizden 550 arasında bir artış sağlamış bulunmaktayız. Yerli tohuma verdiği destekten dolayı ve pamuğu yetiştirme sürecinde her aşamada yanımızda bulunan Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a, mühendislerimize ve tüm çalışanlara teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

“PAMUK TOHUMLARI BEYAZ ALTIN’A DÖNÜŞTÜ”

Çukurova’nın Beyaz Altını olan pamuğun çok iyi bir şekilde bakımının yapıldığını belirten Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Özer “ Ballıca Mahallesi’nde ikinci pamuk deneme alanının hasadını gerçekleştirdik. Çiftçimizle beraber 28 Nisan’da ektiğimiz pamuk tohumlarının Beyaz Altın’a dönüştüğünü görüyoruz. Çok iyi bir şekilde bakımını gerçekleştiren çiftçimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizde Tarsus Belediyesi olarak çiftçilerimizi teknik destekte bulunduk.  Tüm süreçte onların yanındaydık.” şeklinde konuştu.

 






Paylaş :
 
Etiketler :  beyazaltın, pamuk, mersin, tarsusbelediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA