21:04   BU BİR OROSPU EVLADI   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
MOBİLYA SEKTÖRÜ TİCARETİ CNR MERSİN İMOB’A TAŞIDI


Akdeniz Bölgesi’nin en büyük mobilya fuarı olan CNR İMOB Mersin, düzenlenen resmi açılış töreniyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. 200’ün üzerinde markanın ev ve ofis mobilyalarından bahçe ve yazlık mobilyalarına kadar yeni tasarımlarının sergilendiği fuarı, 9 günde binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Tarih : 2 Kasım 2020 Pazartesi 14:59

Bölgenin en prestijli fuarlarından biri olan CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı, devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından T.C. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD), Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve KOSGEB desteğiyle organize edilen fuar, 8 Kasım 2020 tarihine kadar Mersin CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak.

“Fuar Türk mobilya sektörüne önemli fırsatlar sunacak”

Açılış töreninde konuşan CNR Holding Pazarlama ve İletişim Direktörü Yıldırım ÜNVERDİ, katılımcı firmalara ve sektör profesyonellerine yeni fırsatlar sunacak olan fuarın sadece Mersin ve çevre illerin değil, aynı zamanda Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ni de yakından ilgilendirdiğini belirtti. Mobilya anlamında bölgenin hızlı gelişmesi, ticari olarak otellerin çok yüksek alımlar yapması ve Akdeniz Bölgesi’nde mağaza sayısının fazla olmasının bölgeyi iç piyasa açısından cazip hale getirdiğine dikkat çeken Yıldırım ÜNVERDİ, “Bölgede otel sayısının ve yurt dışı uçuş destinasyonlarının fazla olması mobilya ihracatında da yine bölgeyi önemli bir konuma getiriyor” dedi. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Ege ve Güneydoğu Anadolu’nun yanı sıra aralarında İran, Irak, Suriye, Kıbrıs, Mısır, Libya ve Filistin’in de bulunduğu coğrafyanın mobilya ihtiyacını karşılar nitelikteki fuarın, bu özelliği sayesinde bölge ekonomisine ayrı bir canlılık getireceğini vurgulayan Yıldırım ÜNVERDİ, “40 bin üreticisi, 210 bin kişilik istihdamı ve 180 ülkeye olan ihracatıyla fuarımızda yeni pazarlara açılacak olan Türk mobilya sektörü, bu sayede 5 milyar dolarlık ihracat hedefine bir adım daha yaklaşacak” diye konuştu.

“Mobilya birlik, beraberlik ve kardeşliğin sektörüdür”

Her bir fuarın açılışının ülkenin ve bölgenin ekonomisine canlılık anlamına geldiği belirten AK Parti Mersin Milletvekili Hacı ÖZKAN ise, konuşmasına mobilya üreticilerine ve sektör temsilcilerine teşekkür ederek başladı. Mobilyanın her zaman olduğu gibi birlik, beraberlik ve kardeşliğin sektörü olduğuna dikkat çeken Hacı ÖZKAN, “Mobilya dediğiniz zaman onda el emeği, alın teri ve göz nuru vardır. Haliyle ben sektörün fuara önemli bir canlılık getireceğine inanıyorum” dedi. İktidar olarak ticaretin önemini çok iyi bildiklerini ifade eden Hacı ÖZKAN, “İş insanları ve iş yerleri olmazsa ülkemizin ekonomik olarak güçlenmesi çok zor. Biz her zaman üreticimizin, iş insanlarımızın, esnafımızın ve sanatkârlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi. Mobilya fuarının ülkeye, bölgeye ve kente hayırlı olmasını dileyen Hacı ÖZKAN, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’e de fuarlarıyla ülke ekonomisine sağladığı katkı nedeniyle teşekkür etti.

“Mobilya imalatçılarımız bizim gurur kaynağımız”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah ÖZYİĞİT ise konuşmasında, 2020 yılının zorluklarına değinerek, “Önemli olan bütün zorluklara rağmen ayakta kalabilmektir. Ülkenin içinde bulunduğu olumsuzlukları önlemenin tek şeklinin bu olduğunu bilmemiz lazım” dedi. Mersin’in en büyük limana sahip olduğunu da anımsatan Abdullah ÖZYİĞİT, “Çevremizdeki büyük pazarlarla iş yapan, ürün gönderen güçlü firma ve markalarımız var. Demek ki; daha iyi ne yapabilirsek, bu bizim en büyük avantajımız olarak karşımıza çıkacak. Bu sayede kentimizi biraz daha öne çıkarabiliriz. Mersin’de son derece kaliteli üretim yapan, dünyanın dört bir yanına ürün satan önemli mobilya imalatçılarımız var. Bu imalatçılarımız bizim gurur kaynağımız. Amacımız bu firmalarımızın sayısını arttırmak ve bu sayede başta Mersin ilimiz olmak üzere bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlamak” şeklinde konuştu.

“Fuarımızı ulusal platforma taşımalıyız”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Abdülhamit İZOL ise törende yaptığı konuşmasında ülkemizde ve dünyada yaşanan pandemi sürecine rağmen fuar gerçekleştirmenin önemine vurgu yaptı. Fuara katılan firmalara bir çağrıda bulunan Abdülhamit İZOL, “Hemşerilerimize sesleniyorum. Sadece kentimizin mobilya sektörüne yönelik düzenlenen bu fuarı, artık ulusal platforma taşımalıyız. Fuarımız kentimizin dışındaki firmalara da açılmalı ki; kendi markalarımızı ülkemize daha iyi tanıtabilelim. Mersin ilimizin çok kaliteli mobilya markaları var. Bunu herkesin görmesi lazım” dedi.

 






Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA