21:34   HACKERLAR OYUNLARDA!   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
MESKİ, TÜM İLÇELERDE KESİNTİSİZ HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR


Mersin genelinde başlattığı çalışmaları tüm hızıyla sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi Akarca ve Kuzucubelen Mahallelerinin içmesuyu sorununa çözüm bulmak için çalışma başlattı. Mahalleye yapılacak içmesuyu isale ve şebeke hattı yapım işi çalışmalarının tamamlanmasıyla mahalle sakinlerinin yıllardır yaşadığı yetersiz içmesuyu sorunu sona erecek.

 

Tarih : 18 Kasım 2020 Çarşamba 23:09

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi’nin Akarca ve Kuzucubelen Mahalleleri’ne içmesuyu isale ve şebeke hattı yapım işi çalışmalarına başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahalleler yeterli seviyede içmesuyuna kavuşacak, bölge sakinleri kesinti problemi yaşamayacak.

Kuzucubelen ve Akarca Mahallelerinin yetersiz içmesuyu sorunu çözülüyor

MESKİ’nin başlattığı çalışma ile yetersiz içmesuyu kaynağı olan Akarca ve Kuzucubelen Mahallelerine,  Fındıkpınarı Mahallesi’nde bulunan mevcut depodan ve kaptajdan alınacak isale hattı ile içmesuyu götürülecek. Yine bu iş kapsamında, Fındıkpınarı Mahallesi’nde 30 adet abone bağlantısı yapılarak, mevcut problem giderilecek.

MESKİ’nin yatırım tutarı 2 milyon 337 bin TL olan içmesuyu imalatları kapsamında, muhtelif çaplarda 11 bin 256 metre HDPE içmesuyu borusu ile 97 metre çelik boru döşenerek, toplam 11 bin 353 metre içmesuyu şebekesi yapılacak. 4 adet tahliye, 3 adet vantuz, 1 adet kaptaj ve 4 adet maslak odası ile 30 adet abone bağlantısı imalatları gerçekleştirilecek. 2021 yılı Ocak ayı sonunda tamamlanması öngörülen çalışmaların ardından mahallelerin içmesuyu sorunu son bulacak.

“Kaliteli ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor”

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Mersin merkezde olduğu gibi ilçelerde de vatandaşlarımızın nitelikli ve yeterli içmesuyuna kavuşması için çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Bu çerçevede, Kuzucubelen ve Akarca Mahalelleleri’ne yapılacak çalışma ile mahalle sakinlerinin yıllardır yaşadığı içmesuyu problemi çözüme kavuşturulacaktır. Kentimizde dayanıklı ve kaliteli altyapı standardını yakalamak için gereken projelere ve çalışmalara devam edilmektedir” denildi.

 






Paylaş :
 
Etiketler :  kuzucubelen, akarca, su, meski, büyükşehir,

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA