21:34   HACKERLAR OYUNLARDA!   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN ALMANYA’YA ÇEVRECİ GEZİ


Akdeniz Belediyesi tarafından ‘Geleceğimiz Çöp Olmasın’ projesi kapsamında Mersin’den 80 kişi kişinin katılımıyla yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek amacıyla Almanya’ya gezi düzenlenecek.

 

Tarih : 21 Aralık 2020 Pazartesi 13:18

Akdeniz Belediyesi Aralık Ayı Olağanüstü Toplantısı Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak öncülüğünde toplandı.  Belediye’nin ‘Geleceğimiz Çöp Olmasın’ projesi kapsamında Almanya’ya düzenlenecek olan gezinin pandemi sürecinden dolayı belirlenen tarihte yapılamaması durumunda 31 Aralık 2021 tarihine kadar yeni tarihinin belirlenmesi yetkisinin  Başkan Gültak’a verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Akdeniz Belediyesi, Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür, Çocuk ve Engelli Hakları ile Ekonomi ve Kalkınma komisyonları raporu kararı doğrultusunda organize edilmesi düşünülen  ‘Geleceğimiz Çöp Olmasın’ ve ‘Hayatın İçinde Biz de Varız’ adlı projeleri kapsamında bu alanda yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek amacıyla Almanya’da bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal toplum kuruluşlarının yapacağı çalışmaları yerinde görmek için gezi düzenlenecek. Geziye Akdeniz Belediyesi’nden 22, Mersin’de faaliyet gösteren  Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği’nden 2, Beyaz Melekler Tüm Engelliler Derneği’nden 56 kişi olmak üzere toplam 80 kişinin bir hafta süreyle masraflarının tamamının davet sahibi tarafından karşılanacak. 

‘GELECEĞİMİZ ÇÖP OLMASIN’

Gültak, yapılacak olan gezinin insanların bilinçlenmesi açısından faydalı olacağını söyleyerek;  “ Geleceğimiz Çöp Olmasın projesinde çevreci bir yaklaşım da var.  Son yıllarda plastik poşetleri parayla almamız, bez poşetlere geçmemiz ve plastik atıklarla ilgili belediyemizin  de zaman zaman yürüttüğü projelerin dünyanın kirletilmemesi noktasında bir önemi var. Bununla ilgili de orada geziler olacak  ve gittiğimizde çevre temizliği ve çevresel atıklar gibi konularda bilgi vereceklerdir.  Yurtdışı gezilerimde gördüğüm kadarıyla çevre ve sokak temizliği ülkemizle kıyasladığımızda çok iyi durumda. Çevreyi kirletme ile ilgili yasalar daha kapsamlı. Bunun tabi ki eğitimle de alakası var. Türkiye’de de çevre temizliği yeni gelen kanunlarla birlikte iyi bir yöne gidiyor. Faydalı olacağını düşündüğüm için projeye destek verdim. Sizlerin de destekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.






Paylaş :
 
Etiketler :  akdeniz, almanya , yolcu, çevre, gezi,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA