21:34   HACKERLAR OYUNLARDA!   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
NÜKLEER KARŞITLARI UYARDI: TEHLİKE ÇANLARI AKKUYU İÇİN ÇALIYOR


Mersin Akkuyu Nükleer Santral inşaatında reaktörün oturacağı temelin bazı bölümlerinde üçüncü kez çatlak oluştuğu iddia edildi. Mersin Nükleer Karşıtı Platform bu gelişme üzerine bir bildiri yayınladı. Bildiride “Mersin halkının endişeleri artırıyor” denildi.

 

Tarih : 14 Ocak 2021 Perşembe 00:09

Platformun bildirisinde, geçtiğimiz yıllarda temelde oluşan çatlakların Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun (TAEK) talimatıyla yeniden yapıldığı hatırlatıldı. Bildiride, son olarak CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın inşaat alanından yayınladığı videoda, santral alanının bazı bölümlerinde yeniden çatlaklar oluştuğunun görüldüğü kaydedildi.

Nükleer santralin temelinde çatlaklar oluşmasının yanı sıra santralde VVER 1200 reaktörün kullanılacak olmasının Mersin halkını iyice endişelendirdiğinin ifade edildiği bildiride şunlar kaydedildi:

“Çernobil ve Fukuşima felaketlerinin sonuçları ortadayken Ülkemizde, “milli enerji” politikaları ve savunma ihtiyacı bahane edilerek, nükleer lobilerin desteği ile gerçek dışı enerji krizleri yaratılarak, kamu bütçesi yağma ve talana açılmıştır. Basına servis edilen haberlerle Mersin Akkuyu’da, Sinop İnceburun’da kurulması planlanan nükleer santrallar tek taraflı ve yanlı bilgilerle kalkınmanın anahtarı olarak sunulmuştur.  Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Bileşenleri olarak; elektrik enerjisi kullanımının bir insan hakkı olduğu, kimsenin bu haktan mahrum bırakılamayacağı gerçeğinden hareketle, Ülkemizde 2.5 milyon kişinin elektrik faturalarını ödeyemediği, aileleriyle elektriği ödemek için destek alanların sayısının yaklaşık 10 milyonu bulduğu bir ortamda, yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren halkımıza, işsizlik sarmalına takılan gençlerimize, uzaktan eğitim olanağına sahip olamayan çocuklarımıza, pandemi döneminde bile sağlık hizmeti alamayan milyonlarca kişinin ihtiyaçlarına yönelik politikalar üretilmesini talep ediyor, nükleer santrala ayrılan 22 milyar gibi dev bütçelerin halk yararına kullanılmasını istiyoruz.  Çevreye, doğaya, insana zarar veren hiçbir enerji yatırımı meşru değildir; alınan yanlış kararlardan derhal vazgeçilmelidir. Akkuyu’da nükleer santral inşaatı biran önce durdurulmalı, Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santral projesi iptal edilmelidir. Akkuyu Nükleer Santralı’nın başta Mersin olmak üzere Akdeniz ve çevresinde geri dönülemeyecek felaketler yaşanmasına neden olacağı unutulmamalıdır. İnşaat aşamasında olan tesisin henüz faaliyete geçmeden böyle bir sorunla karşı karşıya kalmasını bir uyarı olarak değerlendiriyor, dünyada ve Ülkemizin hiçbir yerinde; ne Akkuyu’da ne de Sinop’ta nükleer santral istemiyoruz.”






Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akkuyu, nükleer, santral, tehlike,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA