21:04   BU BİR OROSPU EVLADI   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
BİNLERCE VATANDAŞA YARDIM ELİ UZATTI


Aydıncıklı olan hayırsever kamu personeli Halil Öz, 8 yıldır yüzlerce insana yardım eli uzatıyor. Din, dil, ırk, cins ayrımı gözetmeden herkese yardım ettiğini anlatan Öz, “Bizde ırk, dil, din, cins ayrımı asla yoktur. Bizim tek istediğimiz yardımların suistimal edilmemesi” dedi.

 

Tarih : 29 Nisan 2021 Perşembe 00:53

Aydıncıklı olan hayırsever kamu personeli Halil Öz, 8 yıldır yüzlerce insanın derdine derman oluyor. Yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzatmaya, 8 yıl önce kendi köyündeki bir okula kitap göndererek başladığını anlatan Öz, şuana kadar binlerce kişiye yardım etti. Köy okullarında ki çocuklara mont, bot, çanta ve kitap gibi yardımlarda bulunan Öz, şuana kadar 5 şehidimizin adını verdiği kütüphaneler açtı. Ayrıca Öz, 2 yıldır da engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye yardımı yapıyor.

“YÜZLERCE OKULA, BİNLERCE KİTAP GÖNDERDİK”

Yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzatmaya, 8 yıl önce kendi köyündeki bir okula kitap göndererek başladığını anlatan Öz, “Sonrasında yaptığım projeler büyüdü.  Yüzlerce okula, binlerce kitap gönderdik. Şehitlerimizin adını verdiğimiz 5 tane kütüphane açtık. Kışın, sıcacık yürekleri olan çocuklara bedenleri üşümesin, yürekleri daha da sıcacık olsun diye mont ve bot hediyesi yapıyoruz. Yörük çocuklarını kendi arabalarımızla merkeze sinemaya getirdik. Bu sene çocuklara 100 adet tablet dağıttık. Çocuklara 300-400 adet çanta dağıttık. Pandemi döneminde işten çıkartılan bazı vatandaşların elektrik ve su faturalarını ödedik. İhtiyaç sahibi 35 öğrenciye bayram harçlığı yapsınlar diye 500 TL para yatırttık. Burs verdiğimiz çok öğrenci de var.” dedi.

“150’DEN FAZLA TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE ETTİK”

Sokakta engeli vatandaşlarımızın çektikleri zorluklara şahit olduktan sonra, 2 yıldır engelli vatandaşlarımıza da yardım eli uzatmaya çalıştıklarını dile getiren Öz, “Şuana kadar 150’den fazla tekerlekli sandalye hediye ettik. Engelli vatandaşlarımıza ihtiyaca göre akülü ve aküsüz tekerlekli sandalye, tam otomatik ve ortopedik sandalye hediye ediyoruz. Daha çok köyde yaşayan vatandaşlarımıza, hastane yatakları hediye ediyoruz” diye belirtti.

Özellikle ekonomik durumu kötü olan kişilere yardım ettikleri ifade eden Öz, “Ekonomik durumları iyi olan insanlara kesinlikle sandalye göndermiyoruz. Birçok belediyede bize destekte bulunuyor. Yaptığımız çalışmaları hiçbir çıkar amacı gütmeden, sadece halk için yapıyoruz” diye aktardı.

“ÜLKENİN HER YERİNE YARDIM ELİ UZATIYORUZ”

Sadece Mersin’e değil ülkenin her yerine yardım eli uzattıklarının altını çizen Öz, ”Bizde ırk, dil, din, cins ayrımı asla yoktur. Daha geçen günlerde, Muş’ta 4 çocuk babası bir vatandaşın engeli olan çocuğuna tam ortopedik yatak gönderdik. Şuan her hangi bir sıkıntı çekmiyor ve bana her gün, ‘Allah senden razı olsun’ diye mesaj atıyor. Bizim tek isteğimiz bu yardımların suistimal edilmemesi” dedi.

Kendilerine yardım ettikleri vatandaşlardan çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyleyen Öz, “Misal Cennet kız var. Silifke’nin bir dağında oğlak güderken düşüyor felç kalıyor. 24 yıldır felçli. 24 yıl sonra biz Cennet’e sandalye sözü verdiğimizde bana söylediği söz şuydu: ‘hiç umudum yoktu. Bu bir mucize’ Babası yaşlı, nasıl gezdirecekti. Şimdi ise biniyor sandalyeye, köyün içinde dilediği gibi geziyor.

“ŞEHİTLERİMİZİN ADINI VERDİĞİMİZ 5 TANE KÜTÜPHANE AÇTIK”

Şehitlerimizin adıyla açtıkları kütüphanelerden bahseden Öz: Gazipaşa Ortaokulu’yla konuşup, Cihangir Can adına bir tane kütüphane açtık. Şehit Murat Erdi Eker adına Şevket Pozcu’da muhteşem bir kütüphane açtık. Gülnar’da şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına bir kütüphane açtık. Adana’da 20 kurşunla şehit edilen arkadaşım Yılmaz Bozkurt adına, Gülnar’da bir kütüphane açtık. Gazi Halil Arı adına da Aydıncık’ta kütüphane açtık.

Son olarak yardım işlerine başladıktan sonra yollarından giden başka insanlarında da çoğaldığını aktaran Öz,” birçok insan vatandaşların sesi olmaya eli, kolu olmaya başladı. İhtiyaç sahipleri bana Facebook’ tan ulaşabilir ama bu durumu suistimal edenlerde var. Geçen biri, ‘102 milyar borcum var. Bana yardım edin’ diye mesaj atmış. Bize böyle şeylerle gelmeyin. Biz sadece karnını doyuramayan, kırtasiye malzemesi, üstüne başına kıyafet alamayan ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olan muhtaç olanlara yardım edebiliriz. Eğer derlerse ki açız yardım ederiz her şekilde” diye noktaladı sözlerini.






Paylaş :
 
Etiketler :  yardım sever, halil öz, vatandaş, engelli, tekellekli sandalye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA