14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”   17:37   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ’NDEN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE DESTEK  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN HALK SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin “Halk Sağlığı Eğitimleri” devam ediyor. Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Şahin Mahallesi’nde “Üst Solunum Yolu Hastalıkları” konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, üst solunum yolu hastalıkları, doğru bilinen yanlışlar, hatalı antibiyotik kullanımı, ağız ve diş sağlığı ve salgın gibi birçok önemli konu konuşuldu.

 

Tarih : 25 Ekim 2021 Pazartesi 22:03

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, verdiği birçok hizmetin yanı sıra halk sağlığı konusunda da eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri bu kez de Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Şahin Mahallesi’nde “Üst Solunum Yolu Hastalıkları” konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR’İN SAĞLIK EKİPLERİ BİLGİLENDİRİYOR

Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde Toroslar ilçesi Çopurlu Mahallesi ve Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde “Halk Sağlığı Eğitimleri” düzenlemişti. Şahin Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri bilgilendirme toplantısında ise Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır ve Dr. Ufuk Bakmaz, doğru bilinen yanlışlar, hatalı antibiyotik kullanımı, ağız ve diş sağlığı, üst solunum yolu hastalıkları ve Koronavirüs salgını konularında aydınlatıcı bilgiler sundu. Katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

TANSİYON VE ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın’ın da katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Bilgilendirme toplantısı sonunda ise tüm katılımcıların tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı.

Tarsus Belediyesi Şahin Mahallesi Okuma Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, “Mahallelerde eğitimlerimize daha önce başladık. Sağ olsun muhtarımız da sizlerle bir araya gelmemizde bize vesile oldu” dedi.

“ÇOK GÜZEL OLDU, İYİ Kİ GELDİM”

Şahin Mahallesi sakinlerinden Dilek Yıldırım, “Buraya gelen doktorlarımız bizlere bilgi verdiler, memnun kaldık. En fazla da antibiyotik yönünden çok bilgilendim. Çünkü çocuklarım için gittiğim zaman antibiyotik direkt veriliyor. Ben de korkuyorum bunu kullanmakta. Çok güzel oldu bence, iyi ki geldim. Çok teşekkür ediyorum herkese” diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısından memnun olduğunu kaydeden katılımcılardan Perihan Aktan ise “Güzeldi, memnun kaldık. Her zaman olmasını isteriz. Güzel bilgiler verildi” dedi.






Paylaş :
 
Etiketler :  büyükşehir, sağlık, bilgilendirme

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA