21:04   BU BÝR OROSPU EVLADI   14:00   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR’DEN ÇOCUKLARA ÇÝFTE BAYRAM HEDÝYESÝ   13:54   BAÞKAN ABDULLAH ÖZYÝÐÝT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSÝNLÝ KADINLARIN DÝKTÝÐÝ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAÞ OLDU   13:37   BÜYÜKÞEHÝR’ÝN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETÝCÝLER DE YER ALIYOR   13:31   MÝNÝKLER 23 NÝSAN’I COÞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARý GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇýKTý   01:52   "21.YÜZYýLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDýRACAÐýZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yý KARýÞTýRDý   16:42   MERSIN ÝDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDýRý   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ÞAMPIYONLUÐU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAÐMEN BAÞKAN BOZDOÐAN PROJENÝN TEMELÝNÝ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSÝN YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ AVRUPA’DA ÇEYREK FÝNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYÝFLÝ DAKÝKALAR GEÇÝRDÝ   21:43   YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ EBEVEYNLERÝ EÐÝTEREK ÇOCUKLARIN GELÝÞÝMÝNE REHBERLÝK EDÝYOR   21:41   VATANDAÞ VE ÖÐRENCÝLERE HÝZMET VEREN HALK RESTORAN YENÝLENÝYOR   21:31   “SAÐLIK ÇALIÞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKÞEHÝR’DEN ÖÐRENCÝLERE YKS GÝRÝÞ ÜCRETÝ DESTEÐÝ   17:40   BAÞKAN YILMAZ; “ÝSTÝKLAL MARÞI, BÝZÝM ORTAK DEÐERÝMÝZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
BÜYÜKÞEHÝR’DEN ÜNÝVERSÝTE ÖÐRENCÝLERÝNE ÖÐRENÝM DESTEÐÝ


Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin ‘2021-2022 Ön Lisans, Lisans Öðrenim Yardýmlarý’ndan faydalanmak isteyen öðrenciler için baþvurular 19 Kasým’da sona erecek. Baþvurularý uygun bulunan lisans öðrencilerine 1600, ön lisans öðrencilerine ise 500 TL’lik öðrenim desteði saðlanacak.

 

Tarih : 3 Kasým 2021 Çarþamba 11:02

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin ‘2021-2022 Ön Lisans, Lisans Öðrenim Yardýmlarý’ndan faydalanmak isteyen öðrenciler için son baþvuru tarihi 19 Kasým olarak belirlendi. Öðrenciler www.mersin.bel.tr ve Teksin Mersin Mobil adreslerinden baþvurularýný yapabilecek ve detaylý bilgi için de ALO 185 Teksin Mersin Çaðrý Merkezi ile görüþme saðlayabilecek.

SON BAÞVURU 19 KASIM

Öðrencilerin lisans ve ön lisans eðitimine baþladýklarý þehir fark etmeksizin anne veya babasýnýn Mersin’de ikamet etmesi þartýyla yatýrýlan tutarlar, öðrencilere eðitim giderleri için destek oluyor. Baþvurularý uygun bulunan lisans öðrencilerine 1600, ön lisans öðrencilerine ise 500 TL’lik öðrenim desteði saðlanacak. Yardýmlardan yararlanmak isteyen öðrencilerin, baþvurularýný yaptýktan sonra ikametlerine en yakýn Mersin Büyükþehir Belediyesi Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezi’ne evraklarýný teslim etmeleri gerekiyor.

Öðrenim yardýmýndan, devlet okullarýnýn dört yýllýk ve iki yýllýk bir bölümünü (AÖF, DGS, YÖS vb. hariç) kazanan, Türkiye’de ve Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nde yerleþik vakýf (özel) üniversitelerini tam burslu kazanan, anne ya da babasý Mersin sýnýrlarý içinde ikamet eden ve kazandýðý okula kaydýný yaptýran öðrenciler yararlanabilecek. Þehit ve gazi çocuklarýnýn belgelerini ibraz etmeleri halinde bursluluk oraný aranmayacak. Kayýt için öðrencilerden, 2021 yýlý YKS yerleþtirme sonucu, okula kaydýný yaptýrdýðýna dair okuldan veya e-Devlet üzerinden alýnan ‘öðrenci belgesi’, anne veya babasýnýn Mersin’de ikamet ettiðini gösterir ‘ikametgâh belgesi’ isteniyor. Þehit ve gazi çocuklarýndan ise bunlara ek olarak þehadet veya gazilik belgeleri talep ediliyor.

KURS MERKEZLERÝNE EVRAKLARINI TESLÝM ETMELERÝ GEREKÝYOR

Öðrenciler, Büyükþehir Belediyesi’nin resmi web sayfasý olan www.mersin.bel.tr adresinde ‘duyurular’ kýsmýnda açýlan ‘2021-2022 Ön Lisans Öðrenim Yardýmý Baþvuru’ ile ‘2021-2022 Lisans Öðrenim Yardýmý Baþvurusu’ linklerinden giriþ yaparak formu dolduracak. Ýstenilen belgeleri baþvuru formuna fotoðraf veya PDF olarak yükleyecek olan öðrenciler, 19 Kasým’a kadar ön kayýt baþvurularýný tamamlayabilecek. Öðrenciler, ön kayýt yaptýktan sonra sistem tarafýndan verilen 4 haneli kayýt numarasý ile Büyükþehir Belediyesi’nin Kurs Merkezleri’ne evraklarýný teslim edebilecek.






Paylaþ :
 
Etiketler :  büyükþehir, öðrenim, yardým, kasým, son, gün

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr.



  SPOR HABERLERÝ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇÝ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA